Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kaya, Fatma" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Investigation of quality characteristics of industrially produced halloumi cheese
    (Ankara Üniversitesi, 2024) Ulusoy, Beyza Hatice; Kaya, Fatma; Kaynarca, Doruk; Berkan, Şifa; Kademi, Hafizu İbrahim; Hecer, Canan
    ???????? (Halloumi)/Hellim is the traditional cheese of Cyprus and belongs to the whole Island with Turkish and Greek names. Especially with the spotlights more on the product nowadays. In the current study, cheese samples were collected as fresh and mature halloumi/hellim (sheep/goat, bovine, or both milk) and were analyzed to evaluate the physicochemical and microbiological status. As a physicochemical analysis, the potential of hydrogen (pH), titratable acidity (TA), salt-sodium chloride (NaCl), and dry-matter (DM) ratios were analyzed. For examining the quality and safety indicators; total mesophilic aerobic bacteria (TMAB), yeast and molds, lactic acid bacteria (LAB), coliform bacteria, coagulase-positive staphylococci, Listeria monocytogenes, Salmonella spp. analyzes were performed. This study will help to establish the quality profile of halloumi/hellim cheese and identify potential hazards and sources of contamination.

| İstanbul Esenyurt Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Zafer Mahallesi, Adile Naşit Bulvarı, No:1, Esenyurt, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim