Ergene, ErdiBingöl, Enver Barış2025-03-262025-03-2620192587-2427https://hdl.handle.net/20.500.14704/424Diyet lifi, sindirim enzimlerine dirençli bir grup gıda bileşeni olarak tanımlanmakta olup başlıca kaynakları tahıl, meyve ve sebzelerdir. Diyet lifi, başta kolon kanseri olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kabızlık gibi birçok hastalığın önlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Diyet lifi, teknolojik ve fonksiyonel özellikleri nedeniyle gıda teknolojisinde önem arz eder. Ayrıca düşük enerjili gıda üretimlerinde formülasyonun oldukça önemli bir bileşenidir. Günümüzde sağlıklı beslenen tüketicilerin sayısının artması, diyet lif içeriği yüksek gıdaların tüketimine olan ilgiyi de giderek arttırmaktadır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessDiyet lifsağlıkDİYET LİF İÇERİĞİ YÜKSEK BAZI GIDALAR VE BESLENME ÜZERİNDEKİ ETKİLERİReview781703